Artikel

Lækagesøgning med ultralyd


BL Termografi sikrer dig en effektiv lækagesøgning på trykluftanlæg med ultralyd. Forebyg yderligere skader og undgå nedetid i produktionen

Termografisk billede af hus

Lækagesøgning med ultralyd

Har du mistanke om en lækage i dit trykluftsanlæg? Så kan vi nemt lokalisere den gennem ultralydsbaseret lækagesøgning. Lækager i trykluftsanlæg kan udvikle sig til at blive en alvorlig situation, der kan gå fra forøget energiforbrug, til i værste fald at kunne medføre produktionsstop. 

Hvis du på et tidspunkt har oplevet at kunne høre en susende lyd inde i produktionsområdet, så kan det nemt skyldes en lækage i trykluftsanlægget. 

Det er dog bare i de færreste tilfælde, hvor du selv kan høre lyden uden brug af ultralydsbaseret udstyr. 

Se produkt
”Lækagesøgningen og vores efterfølgende reparationer på trykluftanlæggene har betydet færre driftstimer på luftkompressorerne, mindre belastning, færre udgifter til vedligehold samt strømbesparelser. Flere af reparationerne har været billige og hurtige at foretage."
Tonny Eckhardt Head of Production, Nordic Oily Waste

Rapportering

Vores professionelle operatører sikrer korrekt udførte målinger, samt en overskuelig rapportering af resultaterne.

Alle data bliver indlæst i et rapporteringsprogram, hvor vi beregner størrelsen af lækagen og hvad den koster i forbrug på års basis. 

Med regelmæssig ultralyds lækagesøgning af dit udstyr, kan utilsigtede produktionsstop undgås og levetiden for dit udstyr forlænges. 

Download materiale

Du kan downloade printvenlig info om Lækagesøgning med ultralyd i pdf-format - klik på brochuren

Lækagesøgning

Kundecase: Opnåede store besparelser

BL Termografi blev kontaktet af en virksomhed, der havde en kompressor, hvis ydeevne var faldet. Kompressoren var vigtig for virksomhedens produktion, og den kørte derfor døgnet rundt hele året. 

For at kompensere for den faldende ydeevne, havde virksomheden valgt at anskaffe yderligere en kompressor. Samtidig blev BL Termografi tilkaldt for at udføre en ultralydsundersøgelse af den gamle kompressor.

Undersøgelsen viste, at der var adskillige små fejl i pakninger og slanger, som hurtigt og billigt ville kunne udbedres.

Virksomheden opnåede derved en årlig besparelse i unødvendigt elforbrug på hele 107.248 kr., og deres CO2 udslip faldt markant med 90.672.889 kg. Desuden var den nye kompressor ikke længere nødvendig.

Termografioperatør termograferer eltavle

Kontakt os

Ønsker du rådgivning eller et uforpligtende tilbud på en løsning?