Termografering med drone

Termografering fra luften med drone

BL Termografi udfører termografering med drone i samarbejde med det professionelle dronefirma, Creative Sight.

Der er mange fordele ved at termografere fra luften:

 • Det er en elektronisk løsning, hvor hele det undersøgte område leveres som ét stort billede
 • Velegnet til undersøgelser af hovedledningerne og de fleste stik
 • Velegnet til undersøgelse af ledninger på svært fremkommelige steder
 • Data leveres i GIS eller på Scopito

Download materiale

Du kan downloade printvenlig info om droneflyvning i pdf-format - klik på brochuren.

Webside_Automation Alm. billeder 800x500 (10) (1).png

Dronetermografering bruges til mange typer opgaver

Først undersøger vi fjernvarmerør med bilen, som vi plejer, og ser vi ind under carporte, markiser, m.m. Bagefter sender vi dronen afsted til at undersøge de steder, hvor bilen ikke kunne komme frem, fx de ledninger, som ligger i haver. Efter sådan en undersøgelse er der ikke mange centimeter rør, som ikke er termograferet.

Dronen er også meget velegnet til at termografere bygninger med, da vi dermed har mulighed for at se tagene og facaderne på boligblokke og højhuse. Det er områder, som vi ellers ikke ville have adgang til.

Dronen udfører termografi undersøgelser i samme høje kvalitet, som du kender den fra BL Termografi, og du modtager stadig samme grundige afrapportering.

BL Termografi samarbejder med et professionel drone firma, Creative Sight. På Creative Sight’s hjemmeside kan du se mere omkring drone teknologien.

Overvejer du en dronefotografering?

Her kan du læse om, hvad du som kunde kan forvente, når du køber en af vores droneflyvninger.

 • Flyvninger planlægges efter bestillingsdato
  Vi flyver som udgangspunkt i prioriteret rækkefølge baseret på bestillingsdato. Vi tager dog altid højde for vejrforhold, og flyver hvor vejret er til det.

 • Hvis området er mindre præcist
  Nøjagtighed af ledningsregistrering er som ofte ikke en udfordring, men vi oplever en gang imellem, at områder kan være mindre præcise.

  I udgangspunktet omflyver vi det pågældende område, men det hjælper ikke altid på nøjagtigheden, hvilket skyldes sammensætningen af de enormt mange billeder, der skal bruges til et samlet billede.

 • Velegnet hvis du ønsker det store overblik
  Da vi flyver i 80 - 120 meters højde, vil man ikke kunne se samtlige rør lige så tydeligt, som man kan ved termografering fra bil.

  Hvis du som kunde forventer at kunne se det tydelige rør over det hele, skal du derfor ikke vælge droneflyvning som inspektion.

  Hvis du derimod mangler at få kortlagt lækager og brud og ønsker at få et fremragende overblik, kan du med fordel vælge en droneflyvning.

 • Hvis kortet ikke kan sættes sammen
  Kortspecifikt bestræber vi os på at dække hele den tilsendte ledningsregistrering (KML), men der kan være områder, hvor kortet ikke kan sættes sammen til noget brugbart.

  Hvis det er tilfældet, vil vi først forsøge at omflyve området for at levere det bedst mulige kort. Kan kortet ikke sættes sammen herefter, sender vi råbilleder af det pågældende område til dig.

  I situationer hvor det samlede kort ikke dækker hele ledningsregistreringen, vil dette ikke have betydning for de afdækkede skader.

  Vores specialister gennemgår samtlige billeder og indsætter det i Scopito eller leverer data til jeres eget GIS, hvor du vil kunne se eventuelle skader, selvom de ikke er på det samlede kort.