Termografering af eltavler

Undgå fejl i virksomhedens el-tavler

For virksomheder er det en økonomisk belastning at få lukket hele produktionsapparatet ned grundet en simpel pludselig opstået fejl i en eltavle.

Med en forebyggende termografiundersøgelse af eltavle og grundig termografirapport fra os, er det nemt at planlægge den forebyggende vedligeholdelse af eltavlen, på det tidspunkt, hvor produktionen tillader det. Vi kontrollerer bl.a. eltavlen for løse lednings-, kabelsko- og sikringsforbindelser, ulige belastninger, overbelastninger samt andre former for fejl i komponenter.

Download materiale

Du kan downloade printvenlig info om termografering af eltavler i pdf-format - klik på brochuren.

Webside_Automation Alm. billeder 800x500 (11) (1).png

Hvad er termografering?

Termografering er en temperaturmåling af en el-tavle foretaget med et specialkamera. Når der foretages en termografering af el-tavle, sker det ved, at el-tavlen åbnes og der tages foto af el-tavlen med et specialudviklet kamera, som kan måle temperaturer og derved vise overophedede ledninger, sikringer og kontaktpunkter.

Termografering af el-tavle kan således afsløre sikkerhedsbrister, svage punkter og for høje temperaturer, hvilket straks skal tilses af en elektriker med henblik på at blive repareret. Bliver fejlene ikke udbedret, risikerer virksomheden, at strømmen går og produktionen stoppes, hvilket hurtigt bliver en bekostelig affære. El-tavlen kan i værste tilfælde endda bryde i brand med al den risiko, det indebærer.

Kun professionelle må foretage en termografering af eltavle, da Sikkerhedsstyrelsen har bekendtgjort, at det er autorisationskrævende arbejde. Termografering af eltavle må altså kun foretages af en autoriseret elinstallatørvirksomhed eller tavlefabrikant. Det skyldes, at der i en eltavle kan opstå store strømspændinger - som særligt i åbning og lukning af en eltavle - kan være omfattet af stor risici i form af stød.

Hvorfor termografering eltavle?

Termografering af eltavle kan potentielt set spare virksomheder mange penge. Opstår en fejl i eltavlen, ryger strømmen og hele produktionen stopper - og det gælder både fabriksproduktion og kontoransatte. Uden strøm kan arbejdet ikke udføres.

Termografering af eltavle og den medhørende termografirapport giver mulighed for at forebygge problemer, førend de bliver alvorlige. Med en termografirapport i hånden ved man altid, om det er nødvendigt at ringe efter en elektriker eller ej.

Vi har små 50 års erfaring med termografi og har altid sat en stor ære i, at sikkerhed og kvalitet er blandet landets absolut bedste. Vi anvender derfor markedets nyeste og mest moderne udstyr i vores arbejde med eltavler.

Vil du have et uforpligtende tilbud?

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på termografering af eltavle.

Udfyld formularen nedenfor.

Hvad drejer din henvendelse sig om?

Jeg bekræfter, at jeg er blevet oplyst om BL Termografis behandling af mine personoplysninger, jf. nærmere retningslinjer for behandling af personoplysninger